2019: ons jaar van groei

03/12/2019

Allimex Green Power zat in het verleden nooit stil, en dat werd in 2019 nog maar eens duidelijk. We kijken met veel voldoening terug op een jaar vol groei, nieuwe relaties en mooie verhalen.

De grootste verandering kwam al vroeg op het jaar: de verhuizing van Alken naar onze nieuwe vestiging in Heusden-Zolder. Naast de plaatsing van kantoren in het bestaande gebouw werd er een ruim magazijn naast gebouwd. Zo kunnen we steeds een grote voorraad aan materialen ter beschikking stellen van onze klanten. Deze verhuizing en het 10-jarige bestaan van Allimex waren een goede reden voor een groot feest. De medewerkers en hun familieleden konden genieten van rondleidingen in het nieuwe gebouw en werden nadien verwend met lekker eten, frisse drankjes en een geweldige sfeer in de Luchtfabriek.

Ook in 2019 bleef Allimex Green Power dé specialist in zonnepanelen, omvormers en montagesystemen. Service en connectiviteit zijn onze sleutelwoorden in het hele verhaal. Samen met de klant gaan we op zoek naar de beste duurzame oplossingen, zelfs voor de meest complexe solarprojecten. Die service kunnen we bieden omdat we steeds de nodige seminars volgen om op de hoogte te blijven van aankomende product- of marktveranderingen. Daarnaast werkte Allimex Green Power stevig verder aan de expansie naar nieuwe, buitenlandse markten om ook daar installateurs te voorzien van kwalitatieve en innovatieve materialen en systemen.

Zo’n groei kan niet worden bereikt met een handvol mensen. Ons team groeide in 2019 met maar liefst 12 nieuwe medewerkers over onze diverse afdelingen! Daarmee zijn we momenteel met 28 sympathieke AGP’ers! Een korte voorstelling van enkele collega’s kan je hier vinden.

Als leverancier voor de solar-installateur speelt Allimex Green Power tevens een betekenisvolle rol in het verduurzamen van onze leefwereld. We vinden het dan ook belangrijk dat we ons zoveel mogelijk inzetten voor duurzame initiatieven. Zo sponsoren we het Agoria Solar Team van KU Leuven al meerdere jaren en blijven we onder de indruk van hun grensverleggende inspanningen. Dit jaar stond het team zelfs op het bovenste trapje van het WK in Australië!

Ook WeForest is een bijzondere organisatie waar we ons een trotse sponsor van kunnen noemen. WeForest werkt samen met lokale organisaties aan bebossingsprojecten om meer CO2 uit de lucht te halen en zo de opwarming van de aarde terug te draaien. Zonne-energie alleen als vervanger van fossiele brandstoffen is helaas niet voldoende om de klimaatcrisis tegen te gaan. Daarom plant WeForest per 1000 verkochte dubbel verstelbare dakhaken een boom voor ons in Zambia. Sinds de start van onze samenwerking hebben we zo al meer dan 2400 bomen geplant. We helpen hiermee niet enkel het milieu, maar ook de boeren die er van het land moeten leven.

In 2020 zullen we nog meer inzetten in het verduurzamen van onze leefwereld, in België en de rest van de wereld. Het is nu meer dan ooit belangrijk om bij te dragen aan een gezondere, groenere en duurzamere omgeving zodat de komende generaties zorgeloos van onze planeet kunnen genieten.

Volgend jaar staan er dus zeker nog een aantal spannende gebeurtenissen op de agenda. To be continued…

Webshop powered by Marcando