FFP2 Protection masks

 
 
 
Corona heeft helaas zijn laatste adem nog niet geblazen. Sterker nog, er duiken steeds meer nieuwe varianten op. Omdat de besmettingsgraad bij deze nieuwe varianten hoger ligt, worden de mondneusmaskers opnieuw besproken. Meer specifiek: dragen we wel de juiste mondmaskers?
 
Wat is een FFP2 mondmasker? 
FFP staat voor Filtering Facepiece Particle en wilt dus zeggen dat het een gezichtsmasker is dat deeltjes filtert. Het FFP2 mondneusmasker houdt minstens 94% van de schadelijke stoffen tegen, zoals vaste en vloeibare stofdeeltjes, rook en aerosols. Alle FFP mondneusmaskers hebben een CE markering en voldoen aan de norm NEN-EN 149 +A1. Het wordt opgemaakt door een efficiënt 3-laags filtersysteem spunbond, meltbond, non-woven.
 
Wat is het verschil met een chirurgisch masker? 
Een chirurgisch mondmasker filter de lucht die je uitademt, waardoor de mensen rondom je beschermd zijn indien je zelf ziek bent. Wat het niet doet, is de lucht filteren die je inademt. Een FFP2 mondmasker daarentegen focust op de lucht die je inademt en is dus ademhalingsbeschermend. Ook sluit het beter aan aan het gezicht.
 
Hoe draag je correct een mondmasker? 
  • Zorg dat je mondmasker goed aansluit.
  • Zet je masker op alvorens je een ruimte binnen gaat met risico op besmetting.
  • Vervang tijdig je mondmasker.
  • Draag het niet om de hals om het vervolgens terug op te zetten. Dit kan ervoor zorgen dat je schadelijke stoffen opneemt in je masker.
  • Pas de gebruikelijke handhygiëne toe na het afzetten van je mondmasker.

 

Contacteer ons voor een bestelling via jouw vertegenwoordiger of orders@allimex.eu.

 
 

Webshop powered by Marcando